Foto: janka81
Túto tortičku som piekla pre otca, on miluje horkú čokoládu, preto je čokoládová a bezlepková je preto, aby som si z nej mohla dať Zobraziť celý popisTúto tortičku som piekla pre otca, on miluje horkú čokoládu, preto je čokoládová a bezlepková je preto, aby som si z nej mohla dať aj ja :)))
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto:2x | |
5 PL |
|
1/4 ks |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
6 PL |
|
3 PL, teplá |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
250 g |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si cesto: Vyšľaháme sneh z vajec. Žĺtka, cukor a vodu vyšľaháme do peny. Zmiešame si múku, kakao a kypriaci prášok, túto zmes vmiešame do žĺtkovej peny a ešte primiešame ale len ručne sneh z bielkov. Cesto vylejeme do margarínom vytretej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C približne na 15min. Takto si pripravíme dve cestá. Plnka: žĺtka a cukor šľaháme nad parou do peny, pridáme polámanú čokoládu,máslo a po rozpustení odstavíme od sporáka a šľaháme ďalej do hladkej peny. Nezľaknite sa keď zmes bude vyzerať zrazená, musíte šľahať ďalej, približne 20min. Je to pracná plnka, ale veľmi výborná. Dáme ju na chvíľu do chladničky. Vychladnuté cestá si rozkrojíme a oddelíme, postupne si natrieme džemom a plnkou. Povrch srdiečka polejeme roztopenou čokoládou s máslom. Prizdobíme si podľa fantázie. Prajem vám lahodnú chuť pri vychutnávaní tejto výbornej čokoládovej tortičky s parížskou plnkou :))))
A Janka no co dodat, zeby jablko nepadlo daleko od stromu? :) vyzera ozaj vyborne, mnam!
To , že si šikulka to vieme a a Tvoje výtvory hovoria za všetko....pozdravujem...